متن خود را برای جستجو وارد کنید

انواع پروفیل یو پی وی سی را بشناسید

انواع پروفیل upvc

اگر معمار یا تولیدکننده درب‌و‌پنجره‌های UPVC هستید یا اگر به هر طریق با کار ساخت‌و‌ساز یا دکوراسیون داخلی سروکار دارید، یا حتی اگر اخیرا در پی خرید خانه یا خرید درب و پنجره UPVC هستید، شناخت انواع پروفیل‌ها به شما کمک می‌کند. چرا که پروفیل‌های UPVC امروزه در موضوع ساخت‌و‌ساز و دکوراسیون، نقش پراهمیتی ایفا می‌کنند و عدم اطلاع از انواع پروفیل‌ها و شکل عملکردشان به‌مثابه بی‌اطلاعی درباره بخش مهمی از ساختمان، یعنی همان درب و پنجره است.

انواع پروفیل UPVC

پروفیل‌های UPVC پراستفاده در ایران به 5 دسته کلی تقسیم می‌شوند. هر کدام از این دسته‌ها نیز، خود به دسته‌های دیگر قابل تقسیم‌اند که در همین مطلب به آن‌ها پرداخته می‌شود. به‌طور کلی مهم‌ترین انواع پروفیل‌ها عبارت‌اند از: «فریم»، «میانی»، «بازشو»، «پنل» و «زهواره» که در ادامه درباره هرکدام از آن‌ها و تفاوت‌شان با یکدیگر صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

پروفیل فریم

پروفیل-فریم-آبایان

از جمله پروفیل‌هایی که در ساخت درب‌ و پنجره‌های دو جداره UPVC مورد استفاده قرار می‌گیرد، پروفیل فریم (Frame) است. این نوع پروفیل معمولا به‌عنوان قاب دور درب و پنجره استفاده می‌شود و به‌همین یکی از پرکاربردترین انواع پروفیل در ساخت چارچوب درب و پنجره محسوب می‌شود. پروفیل فریم در مقاطع و ابعاد شش و هفت سانتی‌متری تولید و به بازار عرضه می‌شود. مقاطع پنج و یا هشت سانتی‌متری به‌رغم خواست برخی سازندگان درب و پنجره بسیار کم تولید می‌شوند. در پروفیل فریم، مقاطع مختلف به عنوان سطوح مختلف تولید و ارائه می‌شوند. پروفیل‌های فریم نه‌ فقط در ابعاد و اندازه بلکه در نوع کارایی هم متفاوت‌اند. پروفیل‌های فریم بر اساس عملکردشان به سه دسته کشویی، بازسازی و نوسازی تقسیم می‌شوند.

پروفیل میانی یا مولیون

پروفیل میانی یا مولیون

یکی دیگر از انواع پروفیل‌های UPVC پروفیل میانی یا پروفیل مولیون (Mullion) است. از پروفیل‌های مولیون در ساخت انواع درب و پنجره‌های دو جداره UPVC استفاده می‌شود. این پروفیل‌ها در دو سری ۶۰ و ۷۰  تولید و به بازار عرضه می‌شوند. منظور از سری ۶۰ در پروفیل میانی، اندازه مقطع پروفیل است که ۶۰ میلی‌متر یا به عبارتی 6 سانتی‌متر می‌شود. به‌همین‌ترتیب در پروفیل‌های ۷۰ اندازه مقطع پروفیل ۷۰ میلی‌متر و یا 7 سانتی‌متر است.

پروفیل‌های میانی در داخل و خارج از کشور و در انواع مختلف تولید می‌شوند. اما در ایران معمولا برای ساخت درب‌ها و پنجره‌های دوجداره از پروفیل میانی ۶۰ میلی‌متر استفاده می‌شود. برای پنجره‌های سه‌جداره نیز اغلب از پروفیل‌های میانی۷۰ میلی‌متری استفاده می‌کنند. از پروفیل میانی به دو صورت ثابت و متحرک استفاده می‌شود. برای مثال از پروفیل میانی ثابت برای تولید درب و پنجره معمولی استفاده می‌شود و از پروفیل متحرک برای تولید درب و پنجره‌هایی که به صورت کامل باز و یا بسته می‌شوند.

از دیگر انواع پروفیل میانی می‌توان به پروفیل کتیبه کشویی اشاره کرد. با توجه به اینکه شکل ظاهری این پروفیل با سایر پروفیل‌های میانی متفاوت است، از آن به‌عنوان نوع دیگری از پروفیل میانی یاد می‌شود و بیشتر نقش تقسیم‌کننده افقی در پنجره‌های کشویی را دارد.

همچنین نوع دیگری از پروفیل‌های مولیون و یا میانی وجود دارد، که از آن به عنوان پروفیل مولیون متحرک نام می‌برند. این نوع پروفیل به لنگه باز شو درب و پنجره پیچ شده و به همراه بازشو حرکت می‌کند. معمولا از این نوع پروفیل در ساخت درب‌و‌‌پنجره‌های دوجداره فرانسوی استفاده می‌شود که هر دو لنگه آن با هم و همزمان باز می‌شوند.

مقایسه درب و پنجره قدیمی با دوجداره: چرا تعویض کنیم؟
حتما بخوانید

پروفیل سش و یا بازشو(Sash)

پروفیل‌های سش (Sash) یا باز شو بیشتر در ساخت درب‌‌و‌پنجره‌های UPVC باز شو مورد استفاده قرار می‌گیرند. شکل هندسی این پروفیل‌ها مشابه حرف S انگلیسی است و از انواع مختلف آن می‌توان به پروفیل بازشو پنجره، پروفیل بازشو درب و پروفیل بازشوی کشویی اشاره کرد.

پروفیل بازشو کشویی معمولا فقط در ساخت پنجره‌های دوجداره کشویی کاربرد دارد. اما پروفیل بازشو درب، همان‌طور که از نامش پیداست، برای درب‌های دو جداره استفاده می‌شود؛ چرا که ابعاد درب‌های دوجداره با پنجره‌های دوجداره متفاوت است. بنابراین پروفیل‌های سش بازشو درب ارتفاع بیشتری دارند.

نوع دیگر پروفیل سش، پروفیل بازشو پنجره است. این نوع پروفیل‌ یکی از پرکاربردترین انواع پروفیل‌ به شمار می‌رود که در اکثر انواع درب‌و‌پنجره‌های UPVC مرود استفاده قرار می‌گیرد.

از پروفیل لنگه برای تولید و ساخت بازشو پنجره استفاده می‌شود. البته گاهی هم از این پروفیل به عنوان فریم بازسازی استفاده می‌کنند. پروفیل‌های لنگه با ابعاد و ضخامت‌های گوناگون ساخته شده و به بازار عرضه می‌شوند.

 در برخی موارد ارتفاع دیواره داخلی و خارجی این نوع از پروفیل به ۹۶ میلی‌متر می‌رسد و عرض آن می‌تواند ۶۰ میلی‌متر باشد. در این نوع از پروفیل‌ها ضخامت شیشه خور در حدود ۲۰ سانتی متر است و می‌تواند سه کانال داشته باشد.

پروفیل پنل

پروفیل پنل آبایان

از دیگر انواع پروفیل‌ می‌توان به پروفیل‌های پنل اشاره کرد. این نوع از پروفیل‌های یو پی وی سی معمولا دارای ارتفاع دیواره داخلی و خارجی ۱۰۰ میلی‌متری هستند. همچنین عرض این نوع از پروفیل‌ها ۲۰ میلی‌متر است که برای پوشاندن درب‌و‌پنجره‌هایUPVC به کار می‌رود.

پروفیل زهواره

پروفیل زهواره آبایان

به این پروفیل زهواره می‌گویند چون عملکرد آن دقیقا مشابه زه کمان است و به راحتی می‌توان این نوع پروفیل را از روی نام و کاربردش شناسایی کرد. از این رو، از پروفیل یو پی وی سی زهواره برای ثابت‌نگه‌داشتن شیشه‌های تک‌جداره ۴ میلی‌متری در انواع درب‌و‌پنجره‌ها استفاده می‌شود. که پروفیل‌های زهواره به دو دسته پروفیل زهواره تک‌جداره و دوجداره تقسیم می‌شوند.

از نظر عملکرد، پروفیل‌های زهواره فرق چندانی با یکدیگر ندارند و عموما کارایی یکسانی دارند. از دیگر پروفیل‌های زهواره دوجداره می‌توان به پروفیل دکوراتیو اشاره کرد. مورد استفاده این نوع پروفیل دوجداره زهواره، در ثابت‌نگه‌داشتن شیشه‌های دوجداره است. از این نوع پروفیل بیشتر برای نگه‌داشتن شیشه ۲۰ میلی‌متری در انواع پنجره‌های دوجداره استفاده می‌شود. عموما از پروفیل‌های زهواره برای نگه داشتن شیشه‌ها و پنل‌ها در جای خود استفاده می‌شود.

پس از شناخت انواع پروفیل‌ها و اطلاع از نحوه کاربرد هر یک از آن‌ها، بهتر است محصول مورد نظر را از مراکز قابل اعتماد و دارای ضمانت‌نامه معتبر تهیه کنید. در میان تولیدکنندگان پروفیل‌های UPVC ، در حال حاضر محصولات پروفیل آبایان از ضمانت‌نامه معتبر و کیفیت مطلوب برخودار هستند و شما می‌توانید با مراجعه به وبسایت آبایان به نشانی Abayanprofile.ir سوالات خود را مطرح و اقدام به خرید محصول فرمایید.

 

امتیاز

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط