فهرست
اگر در حال ساخت یا خرید خانه هستید، حتما راجع به پنجرههای آن مطالعه و تحقیق کردهاید. پنجرهها جزء مهمترین عناصر هر ساختمان هستند و نقش مهمی بر زیبایی، مصرف انرژی، ورود و خروج دما، ممانعت در برابر صدا و … دارند. در حال حاضر برای ساختمانها بیشتر از پنجرههای دوجداره استفاده میشود. اما سوالی که ممکن است برای برخی پیش آید این است که شیشه دوجداره درست است یا پنجره دوجداره؟ برای یافتن پاسخ تا انتهای مطلب، با ما همراه باشید.
دوجداره چگونه به وجود آمد؟
در زمانهای قدیم، پنجرهها از یک شیشه ساخته میشدند و انرژی زیادی را هدر میدادند. پنجرههای قدیمی از ورود و خروج هوای سرد و گرم، سروصدا و … نمیتوانستند جلوگیری کنند و تمام این عوامل باعث خروج انرژی از داخل به بیرون میشدند. اولین کسی که پنجره دوجداره را ابداع کرد، یک فرد اسکاتلندی بود که برای جلوگیری از سرما، یک لایه شیشه به پنجره خود اضافه کرد. بعدها دوجدارهسازی توسط آمریکاییها آغاز و در دهه 1950 میلادی وارد خانههای آنها شد. بعدها به مرور زمان، پنجرههای دوجداره به تمام دنیا رسیدند و آسایش و آرامش را وارد خانهها کردند.
دوجداره چیست؟
دوجداره به پنجرههایی گفته میشود که از دو قطعه شیشه تولید شدهاند. قسمت آببندی شدهی دوجداره، از اصلیترین اجزای سازنده پنجره دوجداره به شمار میرود. قسمت آببندی شده به شیشهی عایقبندی شده (IGU) نیز معروف است و داخل فریمهای یو پی وی سی، آلومینیومی ترمال بریک یا چوبی قرار میگیرد.
این واحد از دو ورقه شیشه که با فضایی از هم جدا شدهاند، ساخته شده است. فضای خالی بین شیشهها را با گازهای خنثیکننده مثل گاز آرگون پر و در آن خلا ایجاد میکنند. قبلا به صورت کامل راجع به گاز آرگون و مزیت آن توضیح دادهایم که در صورت علاقه میتوانید با مراجعه به سایت آبایان پروفیل، آن را مطالعه کنید.
کاربرد دوجدارهسازی چیست؟
از مهمترین کاربردهای دوجدارهسازی میتوان به عایقسازی در برابر حرارت و دما اشاره کرد. با اینکار؛ پنجرههای دوجداره گرما را در داخل محیط حفظ کرده و مانع از ورود هوای سرد به داخل میشوند و به صرفهجویی در مصرف انرژی و کاهش هزینهها کمک میکنند. با کاهش هزینهها و کاهش مصرف انرژی، هم سرمایههای ملی حفظ میشوند، هم به محیط زیست آسیب نمیرسد و هم هزینههای قبوض مختلف کمتر خواهد شد.
نحوه کار کردن دوجدارهسازی به چه صورت است؟
دوجدارهسازی مانع از انتقال حرارت و دمای بین دو شیشه میشود. در واقع دوجداره سازی از طریق فضای خالی کار میکند و مانع از انتقال حرارت شیشهایی که بیرون خانه قرار دارد با شیشهایی که در داخل خانه قرار میگیرد، میشود.
در این روش، دو ورقه شیشه را با کمک دستگاه و واحدی به نام IGU، مقابل هم قرار داده و یک فضای خالی بین دو شیشه ایجاد میکنند. شیشهها به خوبی عایقبندی و آببندی شده تا فضای خالی هیچگونه راه ورودی و منفذی نداشته باشد. البته این فضای خالی به صورت کامل مانع از ورود و خروج دما و صوت نمیشود ولی سرعت انتقال آنها را بسیار کم میکند.
نحوه کار پنجره دوجداره به این صورت است که فضای خالی بین دو ورق شیشه را با گاز آرگون پر میکنند. این گاز به علت داشتن نرخ انتقال حرارتی که کمتر از هوای معمولی (حدودا 34%) است، حرارت را با سرعت کمتری منتقل میکند. به همین دلیل در فصول سرد، وقتی هوای خانه گرم است، گرمای کمتری به جداره بیرونی متنقل شده و در نتیجه هوای سرد کمتری وارد خانه میشود. در مقابل هم در فصول گرم، مانع خروج سرمایی که از طریق کولر در خانه جریان دارد شده و هوای گرم را وارد نمیکند.
از مزیتهای دیگر پنجرههای دوجداره میتوان به عایق بودن صدا هم اشاره کرد. این پنجرهها وقتی بسته باشند، سروصدای بیرون را به داخل نیاورده و آرامش خانه را حفظ میکنند. برای همین هم این پنجرهها اگر استاندارد تولید شده باشند، میتوانند بهترین انتخاب چه موقع ساخت خانه و چه هنگام خرید باشند. برای خرید پروفیل درب و پنجره میتوانید با مراجعه به سایت آبایان پروفیل، از متخصصین و کارشناسان آنها، مشورت گرفته و بهترین و باکیفیتترین پنجره دوجداره را تهیه کنید.
شیشه دوجداره یا پنجره دوجداره؟
حال وقت آن رسیده که به این سوال پاسخ دهیم. شیشهی دوجداره درست نیست و پنجره دوجداره درست است. زیرا دوجداره بودن یک ویژگی است که به پنجرهها اضافه میشود. شیشهها به تنهایی این امکان را ندارند و بدون فریم پنجره نمیتوانند دوجداره شوند. قرار گرفتن دو ورق شیشه و فضای خالی که بین آنهاست، در قالب یک فریم امکانپذیر است.
در حال حاضر پنجرههای UPVC به علت کاربرد بیشتر دوجداره هستند اما فریمهای مختلف مثل؛ فریم آلومینیومی و چوبی هم میتوانند دوجداره باشند.
در آخر
پنجرههای دوجداره به علت مزیتهای زیادی که دارند، گزینه مناسبی برای ساختمان به شمار میروند. این پنجرها نسبت به پنجرههای معمولی، باعث کاهش مصرف انرژی، کاهش هزینههای قبوض و جلوگیری از ورود سروصدا به داخل خانه میشوند و دلچسبی و آرامش را به خانه و ساختمان هدیه میدهند.